Співпраця з Європейським університетом прикладних наук

 

З ініціативи викладачки Європейського університету прикладних наук Крістіни Муццу та заступниць декана факультету іноземних мов Наталії Іванотчак та Наталії Пилячик, за сприяння завідувача кафедри англійської філології Якова Бистрова, підписано угоду про співпрацю між Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника та Європейським університетом прикладних наук (м. Ізерлон, Німеччина).

В рамках підписаної угоди впродовж першого семестру 2023-2024 навчального року сторони реалізували проєкт “Цифровий міст”: онлайн зустрічі між студентами факультету іноземних мов та Європейського університету для покращення навичок англійської мови та сприяння обізнаності студентів про міжнародні відносини.

Студенти факультету отримали унікальну можливість не лише обговорити англійською мовою важливі проблеми в Україні та світі, розвинути системне і критичне мислення та навчитись застосовувати ментальні моделі для осмислення геополітичних викликів сьогодення та майбутнього Європи, а й ознайомились з освітнім процесом у одному з провідних європейських університетів та знайшли нових друзів у Німеччині.

Як зазначено на сайті Європейського університету прикладних наук, результатами нашого спільного проєкту стало усвідомлення учасниками власної ролі та активної позиції у формуванні майбутнього, вміння застосовувати методи системного мислення для впливу на ментальні моделі, які призводять до подій, що відбуваються в організаціях та суспільстві, а також для отримання уявлень про те, як їх змінити на краще, формування навичок медіаграмотності для зменшення впливу дезінформації на суспільство [www.ue-germany.com].

Про проєкт на сайті Європейського університету прикладних наук: https://www.ue-germany.com/news-centre/nachrichten/digital-bridge-project-der-ue-iserlohn-verbindet-studierende

UPD: Результати  проєкту були представлені перед аудиторією з понад 200 учасників на конференції “Зимовий університет” (“Winter Uni”) у Європейському університеті прикладних наук. Також результати проєкту опубліковано в німецькій газеті  “Ізерлонер Крейзанцайгер” (“Iserlohner Kreisanzeiger”) (https://www.ikz-online.de/staedte/iserlohn/iserlohner-studenten-bauen-digitale-bruecken-id241551204.html):