VІI Всеукраїнська науково-практична конференція «Cучасні дослідження з лінгвістики, літературознавства і міжкультурної комунікації» ELLIC 2022

04-06 жовтня 2022 у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника (м. Івано-Франківськ) відбулася VІI Всеукраїнська науково-практична конференція «СУЧАСНІ ДОСЛІДЖЕННЯ З ЛІНГВІСТИКИ, ЛІТЕРАТУРОЗНАВСТВА І МІЖКУЛЬТУРНОЇ КОМУНІКАЦІЇ»; «EXPLORING LINGUISTICS, LITERATURE AND INTERCULTURAL COMMUNICATION (ELLIC 2022)». Модераторами заходу визначено факультет іноземних мов, зокрема кафедру французької філології.

У відкритті конференції взяли участь проректор з наукової роботи, професор Якубів Валентина Михайлівна, декан факультету іноземних мов, професор Яцків Наталія Яремівна, а також доповіді представили кращі студенти факультету Кобута Катерина «Відтворення інтертекстуальності в українському перекладі роману Майкла Каннінгема “Години“»; Щерба Роксолана «Переклад і міжкультурна комунікація»; Сорохтей Павло «Проблеми відтворення граматичної специфіки діалектизмів у перекладах творів Василя Стефаника».

Тематика конференції охопила найсучасніші аспекти лінгвістики тексту і дискурсу, семантики і прагматики мовних одиниць, когнітивної лінгвістики і поетики, перекладознавчих студій і міжкультурної комунікація англійської, німецької та французької філології. Зокрема, детально висвітлено напрями наукових досліджень у царині література США та Західної Європи.

У науковій програмі конференції взяли участь молоді дослідники, аспіранти, магістри, а також студенти. У межах роботи секцій обговорено сучасну проблематику лінгвістичних досліджень. Учасники конференції використали функції та можливості платформи Cisco WebEx Meetings, що забезпечило візуалізацію висновків дослідження і дало змогу жваво дискутувати у дистанційному форматі.

Учасниками заходу відзначено високий рівень організації та технічного забезпечення наукової конференції, а також висловлено побажання продовжити серію конференції за названою тематикою наступного року.

Збірник ELLIC 2022