Доцент Ігор Романишин провів гостьову лекцію в Уманському державному педагогічному університеті

24 квітня 2024 року в рамках співпраці Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника з ЗВО України доцент кафедри англійської філології, кандидат педагогічних наук Ігор Романишин провів гостьову лекцію на тему «What Makes a Good Reading Test» для студентів 3-го курсу спеціальності 041.021 Середня освіта. Англійська мова і література факультету іноземних мов Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини. Тема заняття входить до програми нормативного курсу «Методика навчання англійської мови» для здобувачів вищої освіти ОКР “бакалавр”, які навчаються за освітніми програмами «Середня освіта (Мова і література ( англійська, німецька)» та «Середня освіта (Мова і література (англійська, іспанська)».

Під час інтерактивної лекції із використанням мультимедійних технологій студенти поділилися власним досвідом щодо виконання тестових завдань, ознайомилися з основними принципами мовного тестування та критеріями якісного тесту. Заняття супроводжувалося мультимедійною презентацією та коментарями лектора основних теоретичних положень, що допомогло учасникам заходу засвоїти новий навчальний матеріал та успішно виконати практико-орієнтоване завдання з аналізу тесту на читання. Як заначили самі студенти в кінці заняття, «отримані знання та новий досвід взаємодії є корисними для майбутніх вчителів англійської мови».

Дякуємо організаторам зустрічі доцентам кафедри англійської мови та методики навчання Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Аллі Гембарук і Олені Бевз за надану можливість поділитися власним досвідом викладання і отримати задоволення від спілкування зі студентами і колегами. Висловлюємо сподівання на подальшу плідну співпрацю з університетом-партнером.