Визначено переможців конкурсу есе “Immortal Shakespeare”

23 квітня, у Шекспірівські дні, на факультеті іноземних мов відбулося нагородження переможців конкурсу есе “Immortal Shakespeare”, присвяченого творчості неперевершеного майстра слова – Вільяма Шекспіра. Цей захід всеукраїнського масштабу зібрав понад 50 учасників різних рівнів освіти, а саме школярів та студентів ЗВО, з різних куточків України, зокрема таких міст як: Черкаси, Вінниця, Полтава, Житомир, Ніжин, Івано-Франківськ, Бурштин, Тлумач та Калуш. Головою журі був професор Університету Палацького (Оломоуц, Чехія) та Прикарпатського національного університету Девід Лівінгстоун. До складу журі також увійшли завідувач кафедри англійської філології, професор Яків Бистров та доцентки кафедри англійської філології Ірина Малишівська, Наталія Пилячик, Ольга Білик та Наталія Іванотчак.
Учасники конкурсу мали можливість вибрати тему есе, що відображала різні аспекти творчості Шекспіра: його внесок у світову літературу, актуальність та універсальність тем і проблем, запропонувати свої тлумачення та придумати оригінальну кінцівку обраних творів. Конкурс відбувався у двох номінаціях за віковими категоріями: серед учнів ліцеїв та студентів ЗВО України. Журі оцінювало роботи з урахуванням оригінальності підходу, глибини аналізу, літературної майстерності та здатності висловлювати власні думки та погляди.

За результатами конкурсу було визначено таких переможців:

Студенти ЗВО:

1 МІСЦЕ:

Шабаш Надія – Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького, ННІ іноземних мов, група 4-В, підгрупа 06

2 МІСЦЕ:

Харчишина Юлія – Житомирський державний університет ім. Івана Франка, ННІ Іноземної філології, 35Бд-СОангл

Морозова Катерина – Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя,  СОАз-21

3 МІСЦЕ:

Назарчук Ганна – Житомирський державний університет ім. Івана Франка, ННІ Іноземної філології, 25Бд-СОангл

Калакура Марія – Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, СОА 16

Учні ліцеїв:

1 МІСЦЕ:

Cіроштан Олександр – Ніжинська ЗОШ I-III ст. №7, 10 клас

2 МІСЦЕ:

Гурмак Вікторія – Івано-Франківськ, Ліцей №10, 9 клас

3 МІСЦЕ:

Тібейкін Денис – Тлумацький ліцей 1, 11 клас

Лаврик Марія – Отинійський ліцей, 7 клас

Вітаємо переможців та бажаємо подальших творчих успіхів!
Всі конкурсанти отримають сертифікати, а роботи переможців будуть опубліковані на сайті факультету іноземних мов!
Цей захід став справжнім святом для всіх, хто цінує класичну літературу, досліджує творчість великих майстрів слова та має бажання ділитися своїми думками та враженнями з іншими шанувальниками Вільяма Шекспіра. Ми впевнені, що подібні ініціативи сприяють розвитку літературної спадщини та підтримці таланту студентської та учнівської молоді.
Конкурс став не лише відмінною нагодою показати творчі здібності та підтримати таланти молодого покоління, але й чудовим профорієнтаційним заходом на всеукраїнському рівні.