Екватор міжнародної он-лайн співпраці з учнями коледжу в Туреччині

 

У межах угоди про співпрацю між Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника і Коледжем Бейсукент (м. Анкара, Туреччина) 45 кращих студентів факультету виконували індивідуальні завдання з лінгвістичної практики у вигляді он-лайн уроків та англомовних дискусійних клубів із учнями однієї із найкращих приватних шкіл країни. Здобуваючи незабутній міжнародний педагогічний досвід, наші студенти проявили себе як розумні, креативні та відповідальні вчителі, які активно співпрацювали із учнями 1-10 класів протягом листопада 2020 року. Студенти мали змогу успішно застосувати на практиці засвоєні культурологічні знання про систему шкільної освіти в Туреччині.

«За цей короткий час ми змогли провести близько 10 уроків і ознайомитися із особливостями турецької освіти та менталітету нації. Незважаючи на певні релігійні та культурні відмінності між Україною та Туреччиною, нам швидко вдалося знайти спільну мову та налагодити ефективний навчальний процес із учнями», – зауважує студентка третього курсу Ірина Сухаребська.

Викладачі коледжу дуже дружні та завжди готові допомогти під час уроку, адже різний вік та рівень знань англійської мови могли утруднювати комунікацію з учнями. Студентка Анастасія Ціховська зауважує, що найбільше її вразила активність учнів. «На відміну від українських школярів, у Туреччині хлопці є більш активними на уроках та завжди прагнуть зробити компліменти, зате дівчата скромніші, більш старанні та готові підтримати розмову, якщо хлопці не говорять».

Для студентів, які мріють про професію викладача, цей досвід є справді неоціненним, адже кожен повинен ретельно підходити до підготовки уроку, презентацій та буквально продумувати усе до дрібниць, орієнтуючись на вік, вподобання та рівень знань учнів кожного класу.

«Інтерактивні уроки – це дійсно виклик для будь-якого викладача, але ніщо не зрівняється зі щирими посмішками та емоціями, які отримуєш від кожного проведеного уроку. Вважаю, що саме інтерактивні заняття найкраще допомагають набути необхідний педагогічний досвід та завжди бути «в темі» з учнями», – ділиться враженнями студентка Анна Гаврилишин.

Усі заняття наразі – проводяться в он-лайн режимі, що стало справжнім випробуванням, проте це не заважає підтримувати тісний зв’язок із учнями та їхніми викладачами. Марта Боянівська відзначає: «Нам доводиться брати до уваги технічні моменти, опановувати чимало пов’язаного із комп’ютерними технологіями. Звісно, вживу працювати набагато легше, адже є пряма взаємодія із учнями, певний зоровий контакт тощо, але ми швидко звикли до умов дистанційного навчання та прагнемо щоразу покращувати якість проведення своїх уроків».

Вкотре доводимо, що факультет іноземних мов постійно шукає унікальні можливості для співпраці своїх студентів з іноземними навчальними закладами. Усі студенти безумовно вдячні за те, що мають змогу покращити не лише свій мовний рівень, але й здобути безцінний педагогічний досвід, який, безперечно, стане у нагоді в майбутньому.