Науковий журнал «Folium» включено до Переліку наукових фахових видань України в категорії «Б» зі спеціальності 035 «Філологія»!

У результаті плідної співпраці Видавничого дому «Гельветика» та Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника науковий журнал «Folium» перейшов на новий етап розвитку – видання включене до Переліку наукових фахових видань України в категорії «Б» відповідно до Наказу МОН України від 20.06.2023 № 768 (додаток № 3) зі спеціальності 035 «Філологія».
 Засновником журналу є Прикарпатський Національний Університет Ім.В.Стефаника. Це сучасний конкурентоспроможний освітній та науково-дослідницький центр міжнародного рівня, потенціал якого впливає на розвиток регіону та формування людського капіталу. Університет акредитований за найвищим, ІV рівнем акредитації і входить до 10 найкращих закладів вищої освіти західного регіону. Займає 13-ту позицію серед більш ніж 200 університетів України за показниками міжнародної наукометричної бази Scopus (цитовані англомовні публікації).
У науковому журналі «Folium» можна опублікувати статті, які досліджують актуальні питання сучасної філології (дискурсознавства, лексичної семантики, лінгвокультурології, літературознавства, термінознавства, лінгвістики тексту, лексикології, когнітивної, комунікативної та прикладної лінгвістики). Журнал призначений для широкого кола фахівців-філологів: науковців, викладачів, аспірантів, магістрантів та студентів старших курсів.
Головний редактор журналу «Folium» – Яків Володимирович Бистров, доктор філологічних наук, професор, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника.
Радіємо можливості співпрацювати з Видавничим домом «Гельветика» та запрошуємо науковців до публікації результатів наукових розвідок у журналі «Folium».