Доцентка Діана Сабадаш прочитала серію лекцій в Академії ім. Якуба з Парадижу

В рамках академічної мобільності, реалізованої за програмою ERASMUS+, доцентка кафедри англійської філології факультету іноземних мов Прикарпатського національного університету Діана Сабадаш прочитала серію лекцій в Академії ім. Якуба з Парадижу (Akademia im. Jakuba z Paradyża) у місті Гожув-Великопольський, Польща.

Тематика лекцій була спрямована на новітні тенденції у системі вищої освіти, особливості та роль методології CLIL у контексті сучасних освітніх потреб, а також на практичні аспекти створення навчальних матеріалів з використанням методології предметно-мовного інтегрованого навчання (CLIL).

Студенти також мали можливість оцінити переваги та ефективність CLIL методології, беручи участь у показовій лекції з практичним застосуванням цієї методології, що була присвячена проблематиці кібербезпеки в сучасному світі, стратегіям виявлення дезінформації та поняттю “deepfakes”, зокрема загрозам їх використання у інформаційній війні на прикладі агресії росії проти України.

Таким чином, студенти не лише засвоїли теоретичні знання, а й отримали можливість застосовувати їх у практичних сценаріях, таких як аналіз загроз кібербезпеці та дезінформації, і розширили свої уявлення про сучасні виклики та загрози інформаційного простору, що сприяє їхньому розвитку як освічених громадян.

Участь у програмі ERASMUS+ дозволила обмінюватися кращими практиками у викладанні та навчанні між університетами, сприяючи подальшому професійному зростанню викладачів, покращила взаєморозуміння та партнерські відносини між установами, що важливо для подальшого розвитку міжнародного співробітництва в галузі освіти, і сприяла підвищенню престижу університетів як місць, де активно працюють над покращенням освітніх стандартів.

Цей досвід став важливим кроком у сприянні міжнародного академічного обміну та підвищенні якості освіти для всіх учасників.