Участь студентів факультету у заходах до Дня української писемності та мови

Студенти І курсу спеціальності «014 Середня освіта» («014.021. Англійська мова та література», «014.022. Німецька мова та література») узяли участь у заходах до Дня української писемності та мови.
Найбільш активними були студентки груп СОА-16 та СОН-12, які підготували (за керівництва доц. Оксани Ципердюк) виступи на ХІІІ щорічну студентську наукову конференцію «Мовна політика і мовна ситуація в Україні», організовану 26 жовтня 2023 року кафедрою української мови факультету філології в рамках Тижня української писемності та мови. Тематика повідомлень була різноманітною та цікавою: Анастасія КРАСІЦЬКА (СОА-16) – «Мовні війни, або боротьба за українську мову», Анастасія ПЛАВЮК (СОА-16) – «Сучасні інтернет-ресурси для вивчення української мови», Ольга СЕНЬКОВСЬКА (СОА-16) – «Протианглізм: українські відповідники поширених англізмів», Олександра ІВАНЦІВ (СОН-12) – «Діяльність Гете-інституту: корисний досвід для України».
Першокурсниці Анастасія Красіцька та Іванна МОРОЗ (СОА-16) також випробували свої сили в Міжнародному конкурсі з української мови імені Петра Яцика, який стартував 27 жовтня 2023 року – у День української писемності та мови. Варто відзначити студентку групи СОА-16 Анастасію Красіцьку, яка долучилася до кількох заходів.
Студенти-першокурсники засвідчили, що вони, окрім вивчення іноземних мов, не забувають про рідну мову, за яку боролися наші предки і тепер воюємо ми.
Висловлюємо щиру подяку доцентці кафедри української мови Оксані Ципердюк за підготовку студентів до участі в заходах, а також дякуємо студентам за активну участь.
Українська мова – це мова нашої перемоги!