Підсумки міжнародної співпраці в рамках програми Virtual English Language Educator

Днями на кафедрі англійської філології обговорили підсумки реалізації програми Virtual English Language Educator, яка реалізується кафедрою англійської філології (координатор к.ф.н., доц. Марчук Т.Л.) спільно з Регіональним офісом з вивчення англійської мови при Посольстві США в Україні (Regional English Language Office, US Embassy #RELO).

 В рамках імплементації програми протягом 2022-2023 навчального року викладач англійської мови з США Кейт Мюллер викладала Основну іноземну мову та Основи медіаграмотності для студентів 3-го та 4-го курсу спеціальності 035.041 Германські мови та літератури (перша англійська, переклад включно). Окрім виконання навчального навантаження Кейт провела низку майстер-класів для викладачів кафедри, під час яких демонструвала сучасні методи проведення практичних занять з англійської мови та зосереджувала увагу присутніх на використанні автентичних матеріалів розроблених Державним Департаментом США та Регіональним офісом з вивчення англійської мови при Посольстві США в Україні.

Особливої уваги заслуговує зустріч-знайомство викладачів кафедри англійської філології з представниками української діаспори в Міннесоті. Голова української громади професор Вебстерського Університету (Webster University, USA) Микола Мегітс ознайомив учасників з основними векторами роботи української громади Міннеаполісу.

Варто зауважити, що студенти високо оцінили заняття з носієм мови, адже кожна пара була проведена на належному навчально-методичному рівні з використанням презентацій, практичних вправ, групових дискусій, роботи в мінігрупах, що сприяло поглибленню фахових компетентностей здобувачів освіти, а саме їх здатності вільно, гнучко й ефективно використовувати англійську мову в усній та письмовій формі, у різних жанрово-стильових різновидах і регістрах спілкування (офіційному, неофіційному, нейтральному), для розв’язання комунікативних завдань у різних сферах життя.