Участь викладачів кафедри у міжнародній конференції

Викладачі кафедри англійської філології факультету іноземних мов Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника взяли участь у другій міжнародній конференції “MULTIMODALITY AND TRANSMEDIALITY: INTERDISCIPLINARY STUDIES”, що відбулася 19-20 квітня 2024 року у Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна.

Конференція зібрала численних науковців з різних країн світу зацікавлених у сучасних мультимодальних дослідженнях. Професор кафедри англійської філології Девід Лівінгстоун з Університету Палацького, місто Оломоуц, Чехія, виступив з доповіддю “BOTH SIDES NOW: LITERATURE AS MUSIC, MUSIC AS LITERATURE”, в якій аргументовано довів взаємозв’язок між різними, на перший погляд, видами мистецтва. Доповідь доцентки кафедри англійської філології Ірини Малишівської “MULTIMODAL METAPHORS IN CINEMATIC EXPLORATIONS OF PAINKILLERS AND ADDICTION” була зосереджена на мультимодальних метафорах у кіно, зокрема у фільмах, присвячених темі залежності.

Активна участь в наукових заходах такого рівня свідчить про високий науковий потенціал викладачів кафедри та їхнє впевнене прагнення до проведення досліджень у сучасних міждисциплінарних областях.