Зустріч студентів факультету іноземних мов зі стейкголдером – роботодавцем мовної онлайн-школи Futurist School

15 жовтня 2024 року відбулася зустріч студентів 1-4 курсів денної і заочної форм навчання факультету іноземних мов, які навчаються на освітньо-професійній програмі «Середня освіта (англійська мова і література)», з представниками мовної онлайн-школи Futurist School Юлією Романишин – академічним директором з англійської мови, викладачем, і Анною Мірошник – рекрутеркою Futurist School. Модератором заходу був Ігор Романишин, гарант цієї освітньої програми.
Під час відеоконференції здобувачі освіти дізналися про етапи і критерії відбору претендентів, особливості роботи та політику компанії, переваги співпраці з нею. Зокрема, представниці мовної школи поділилися зі студентами лайфхаками щодо написання резюме, підготовки відео самопрезентації, успішного проходження інтерв’ю з роботодавцем і проведення демонстраційного уроку. Майбутнім вчителям розповіли про ефективні освітні інструменти, онлайн платформи та штучний інтелект, які використовуються у навчанні іноземних мов. Також, учасники зустрічі мали змогу побачити методичну розробку заняття на тему «Молодіжна мода», отримати вичерпні відповіді на свої питання.
Роботодавцями було наголошено на важливості якісної психолого-педагогічної, мовної та методичної підготовки сучасного вчителя/викладача іноземних мов, розвитку їхніх соціальних навичок і цифрових умінь. Як підсумував Ігор Романишин, ОПП «Середня освіта (англійська мова і література)», яка реалізується у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника, періодично оновлюється для того, щоб забезпечити всі ці компетентності, тому її випускники, і навіть студенти, мають усі можливості щодо працевлаштування і кар’єрного росту (прикладом є академічна директорка Futurist School – колишня випускниця цієї ОПП).