Розвиток міжкультурної компетентності студентів факультету на офлайн-заняттях з волонтером із Нідерландів

Міжнародна співпраця кафедри англійської філології, ініційована доцентками кафедри Наталією Пилячик, Наталією Іванотчак та Уляною Билицею із представниками іншомовних культур активно продовжується!
Спілкування із деканом факультету, професоркою Наталією Яцків, французькою мовою, завідувачем кафедри англійської філології, професором Яковом Бистровим – англійською та завідувачем кафедри німецької філології, доцентом Андрієм Венгриновичем – німецькою, свідчить про мовну багатогранність запрошеного гостя – Ріка ван дер Хайдена.
Студенти-філологи 1-3 курсів, разом із викладачками, доцентками кафедри  Іриною Малишівською, Ольгою Тороценко, Тетяною Марчук, Інесою Мельник, Іриною Матіяш-Гнедюк, Іриною Павлюк, Оленою Заграновською, Інною Лісовською, та Тетяною Соловйовою мають практичні заняття із волонтером ЮНІСЕФ з Нідерландів Ріком ван дер Хайденом. У важких умовах війни наші студенти мають непересічну можливість протягом семестру практикувати та вдосконалювати володіння англійською мовою. На заняттях в університеті студенти обговорюють важливість вивчення іноземних мов, ознайомлюються з різними ресурсами для швидкого та ефективного вдосконалення комунікативних вмінь та навичок. Обмін досвідом, цікаві розповіді Ріка ван дер Хайдена про культуру своєї батьківщини та країн, в яких йому доводилось працювати, сприяють розвитку у студентів навичок міжкультурної комунікації як складової у формуванні лінгвосоціокультурної компетентності.
“Ми всі живемо у своїх кімнатах, але за дверима є інший світ, інша культура. Ключем до таких дверей є іноземна мова. Я тут, щоб допомогти вам відчинити ваші двері у прекрасний і новий світ”, – стверджує запрошений волонтер Рік ван дер Хайден.
Такий міжнародний досвід значно підсилює любов студентів до вивчення іноземних мов та сприяє академічному розвитку одного із найпрестижніших факультетів ПНУ!