Доцентки кафедри англійської філології відвідали з навчальним візитом Хайдельберзький педагогічний університет (Німеччина)

Доцентки кафедри англійської філології Ольга Білик, Наталія Іванотчак та Наталія Пилячик відвідали з навчальним візитом Хайдельберзький педагогічний університет (Німеччина) в рамках проєкту MultiEd Erasmus+. З 7 по 11 листопада представники університетів-партнерів проєкту, ГО «ТІСОЛ-Україна» та Міністерства освіти та науки України проходили інтенсивну програму підготовки, організовану німецькими колегами, для успішного впровадження CLIL-методології та багатомовної освіти в Україні. Учасники програми прослухали лекції про особливості системи освіти Німеччини, ознайомилися з моделлю фізично-активного викладання, обговорили новітні засоби унаочнення навчального матеріалу, різницю між критикою та критичним мисленням у процесі навчання, а також взяли участь в зустрічі з викладачами Центру інклюзивної освіти університету. Родзинкою програми стало відвідування та обговорення уроків із застосуванням CLIL-методології, проведених студентами-практикантами Хайдельберзького педагогічного університету в школах міста.
Висловлюємо щиру подяку проф. Хансу-Вернеру Хунеке (Hans-Werner Huneke), проф. Ютті Римарчик (Jutta Rymarczyk), Імолі Зольбе (Imola Czolbe), усім лекторам та адміністрації залучених шкіл за теплу зустріч та гостинність, натхнення та безліч нових ідей, якими ми неодмінно поділимося з колегами та спробуємо втілити в Прикарпатському національному університеті ім.В.Стефаника. Також щиро дякуємо менеджерам проєкту Алесі Голвко та Крістіану Клауксу, координаторам проєкту від університету Наталії Гошилик та Любов Зінюк за сприяння в організації навчального візиту.