Настановча конференція з питань виробничої (педагогічної) практики студентів спеціальності «Середня освіта. Мова і література (англійська)»

7 лютого 2022 року на факультеті іноземних мов було проведено настановчу онлайн конференцію з виробничої (педагогічної) практики для студентів 4-го курсу спеціальності «Середня освіта. Мова і література (англійська)». У заході взяли участь керівники-методисти фахових кафедр Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника – англійської філології, педагогіки та освітнього менеджменту імені Богдана Ступарика, соціальної психології.

Керівник практики факультету іноземних мов доцент Ігор Романишин ознайомив учасників заходу з обов’язками та правами студента-практиканта, основними етапами та видами діяльності у період практики, змістом позакласної роботи з іноземної мови, формами звітування та критеріями оцінювання результатів практики. Професор Інна Стражнікова надала поради студентам щодо ефективної роботи практиканта у якості класного керівника, а професор Богдан Кіндратюк – щодо ведення щоденника практики, рефлексування над проведеними уроками та позакласними заходами. Студенти також ознайомилися з методикою проведення психолого-педагогічного вивчення колективу класу й учня, розробленою доцентом Надією Куравською. Керівник практики наголосив на важливості проведення профорієнтаційних заходів для учнів старших класів за участю викладачів кафедри англійської філології, які є керівниками- методистами.

Під час заходу студенти були активними, задавали питання з різних аспектів організаційної та навчально-виховної роботи. Висловлюємо впевненість у тому, що вони справляться з усіма завданнями виробничої практики та продемонструють високий рівень мовної, психолого-педагогічної та методичної підготовки, яку вони пройшли за весь період навчання на освітній програмі «Середня освіта (англійська мова і література)».

         Успіху Вам, дорогі наші майбутні колеги!