Прикарпатський університет покращив свої позиції у міжнародному рейтингу Webometrics!

На офіційному сайті рейтингу університетів Webometrics Ranking of World Universities опубліковано інформацію про позиції кращих університетів світу, які потрапили до рейтингу за 2021 рік.

Відрадно зазначити, що з-поміж 313 закладів вищої освіти України Прикарпатський університет посів у міжнародному рейтингу 24-ту позицію.  Університет покращив свої показники у  Webometrics Ranking of World Universities у порівнянні з 2020-им ( у 2020 році ПНУ був на 28 позиції).

Webometrics Ranking of World Universities – це найбільший академічний рейтинг вищих навчальних закладів, за яким аналізують ступінь представлення діяльності університетів в Інтернет-просторі, який кожні шість місяців надає незалежну, об’єктивну, безкоштовну, відкриту наукову інформацію про результати діяльності університетів з усього світу.

Webometrics Ranking of World Universities є ініціативою Лабораторії кіберметрики, дослідницької групи, що належить до Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), найбільшого державного дослідницького органу в Іспанії.

Початковою метою рейтингу стало сприяння науковій присутності в Інтернеті, підтримка ініціатив «Відкритий доступ» для значного збільшення передачі наукових та культурних знань, створених університетами. Для досягнення цієї мети публікація рейтингу є одним із найпотужніших та найуспішніших інструментів з метою консолідації змін в академічних колах, підвищення відданості вчених та розробки вкрай необхідних довгострокових стратегій.

Webometrics Ranking of World Universities не є рейтингом веб-сайтів університетів, це рейтинг власне університетів. Він використовує як вебметричні, так і бібліометричні (дослідницькі) показники. Тобто мета рейтингу – не оцінювати веб-сайти, їх дизайн чи зручність використання, популярність їх вмісту відповідно до кількості відвідувань. Веб-показники розглядаються шляхом правильної, всебічної, глибокої оцінки університету глобальної продуктивності, беручи до уваги його діяльність і результати, їх значення і вплив. Основною його ціллю є сприяння створенню відкритого доступу до знань, які надає університет.

Першоджерело:

https://webometrics.info/en/Europe/Ukraine%20