Викладачі кафедри французької філології провели онлайн-курси для вчителів

Викладачі кафедри французької філології факультету іноземних мов в межах угоди про співпрацю між Прикарпатським університетом та громадами Івано-Франківської області провели курси підвищення кваліфікації для фахівців французької мови. Організатором виступила кафедра професійної освіти та інноваційних технологій Інституту післядипломної освіти та довузівської підготовки нашого університету. Заняття проходили у форматі онлайн на платформах ZOOM та Google Meet.

Учасниками курсів підвищення кваліфікації стали педагогічні працівники ліцеїв та гімназій, зокрема, з Богородчанської, Надвірнянської, Солотвинської, Снятинської територіальних громад.

У межах програми курсів було розглянуто низку актуальних тем практичного спрямування, з якими виступили викладачі кафедри: доцент Андрій Білас, старші викладачки Ольга Скарбек та Людмила Цюпа. Зокрема, на практичних заняттях проводилися тренінги з ефективних педагогічних технологій навчання іноземної мови (доцент Андрій Білас), рецептивних видів мовленнєвої діяльності здобувачів освіти: сприймання на слух та зорове сприймання (старша викладачка Людмила Цюпа), навчально-пізнавальної діяльності учнів з усного продукування та інтеракції (старша викладачка Ольга Скарбек), формування навичок писемного продукування та взаємодії (старша викладачка Ольга Скарбек), розвитку лінгвістичного діапазону здобувачів освіти: фонологічного, лексичного, граматичного (доцент Андрій Білас).

Після завершення практичних занять учасники курсів пройшли тестування та отримали сертифікати про проходження курсів підвищення кваліфікації з французької мови за новітніми методиками компетентнісно-діяльнісного навчання.