Міністр освіти і науки відкрив лабораторію нанотехнологій у Прикарпатському університеті

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет 18 листопада побував у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника, де відкрив Центр колективного користування науковим обладнанням «Лабораторія нанотехнологій для матеріалознавства, енергетики та медицини» на базі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. У відкритті також взяли участь голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук, директор Департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА Віктор Кімакович, представники ректорату університету.

Центр створено за сприяння МОН України та Національного фонду досліджень України спільно з Інститутом металофізики імені Г.В. Курдюмова НАН України, Національним університетом «Чернігівська політехніка»,  Львівським національним університетом імені Івана Франка, Чернівецьким національним університетом імені Юрія Федьковича, Івано-Франківським національним медичним університетом.

У ході урочистого заходу Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет подякував науковцям університету і особисто ректору Ігореві Цепенді за плідну працю задля розвитку вітчизняної науки.

У Центрі колективного користування науковим обладнанням проводитимуться якісні передові експериментальні дослідження новітніх функціональних матеріалів, зокрема, для галузей енергетики та медицини.

Це перший в Україні єдиний комплекс новітнього обладнання для всебічного дослідження властивостей наноматеріалів.