Викладачі кафедри англійської філології використовують VR технології для навчання

Доценти кафедри англійської філології Діана Сабадаш та Ірина Малишівська з 6 квітня по 31 травня 2021 року взяли участь у менторській програмі для викладачів закладів вищої освіти: “Новий інструмент – нові можливості: знайомтеся з Altspace VR” тривалістю 25 годин від проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність» (IREX in Ukraine).

З програмними можливостями Altspace VR Діані Сабадаш та Ірині Малишівській вдалося успішно інтегрувати VR технології у процес викладання англійської мови та залучити до цього процесу студентів груп СОА-36 (л) та А-22 (г) факультету іноземних мов. За результатами діяльності в рамках програми було проведено два заходи: 1) 24 травня 2021 року – підсумкове заняття із презентацією проєктів до модуля “Back to nature: Going extreme” за підручником OnScreen C1 (доц. Діана Сабадаш, група СОА-36(л)); 2) 27 травня 2021 року – підсумкове заняття з домашнього читання за книжкою S. E. Hinton “The Outsiders” (доц. Ірина Малишівська, група А-22(г)). У  VR студенти мали можливість брати участь у дискусіях, квестах, презентувати свої проєкти, навіть політати на повітряній кулі.

Ознайомлення викладачів та студентів із такими прогресивними можливостями, які надає віртуальна реальність, розширює перелік інструментів для онлайн/дистанційного навчання, робить процес сприйняття інформації цікавішим, динамічнішим та відповідним до запитів сучасного покоління. Теоретико-практичні засади використання VR (зокрема програми Altspace VR) у викладанні англійської мови включено до курсу «Використання відеоматеріалів у навчанні іноземних мов» (викладач – Сабадаш Д.В.).

Разом із колегами з інших ЗВО України, Ірина Малишівська та Діана Сабадаш представили результати проведених у Altspace VR подій під час Майстерні Медіаграмотності 11 червня 2021 року.