З ДНЕМ УНІВЕРСИТЕТУ! Зі 150-річчям Василя Стефаника!

Дорогі викладачі, студенти, аспіранти, докторанти, працівники, ветерани та випускники Прикарпатського національного університету!

Вітаємо вас із Днем університету!

Сьогодні, 14 травня, у день народження відомого українського письменника, громадського діяча і політика Василя Стефаника, ім’я якого носить університет, ми відзначаємо 150-річчя нашого патрона. Його новели – як найкращі народні пісні, в яких є тільки справжнє непідфарбоване життя, дуже часто сумна дійсність, але оздоблена золотом найправдивішої поезії. Тож сьогоднішні урочистості до Дня університету ми частково проводимо на батьківщині українського класика, у селі Русів. До його ювілею університетом видано низку книг наших науковців-мовознавців. Зокрема, унікальне видання – «Зібрання творів Василя Стефаника» в 3-х томах 4-х книгах. Для Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника – це справа честі, підсумок тривалої системної роботи з вивчення й популяризації життя і творчості визначного новеліста, нашого видатного національно-культурного краянина. Адже університет є тим середовищем, де праця та зусилля багатьох поколінь викладачів і науковців, студентів і випускників формують Україну як культурну європейську державу.

Нашою гордістю є наші студенти, котрі щоденно демонструють, що вони є кращими в країні у робототехніці, біохімії, в знаннях рідної мови, історії, мистецтві, спорті та інших напрямках на всеукраїнському та світовому рівнях. І все це завдяки тому, що ми маємо високопрофесійних викладачів.

В університеті зосереджені потужні наукові сили, які відкривають молодим людям таємниці фундаментальних знань. Щира вдячність професорсько-викладацькому складу університету, нашим ветеранам за вашу натхненну працю, самовіддане служіння обраній справі, за навчання й виховання молодого покоління.

Прикарпатський університет пишається своїми випускниками, котрі стали видатними педагогами, талановитими вченими, відомими політиками, дипломатами, культурними та громадськими діячами, високотитулованими спортсменами, які своєю працею, науковими, творчими та спортивними досягненнями прославили і прославляють рідну Альма-матер на всю Україну та світ.

Студенти та викладачі Прикарпатського університету завжди підтримують духовні й державотворчі прагнення українського народу. Ми глибоко переконані, що завдяки гармонійному і нерозривному поєднанню освіти й науки наш університет і надалі триматиме першість у різноманітних регіональних, українських та міжнародних рейтингах. З нагоди Дня університету бажаємо усім родинного щастя, добра, натхненного наукового і творчого пошуку, успіхів у всіх добрих справах і починаннях, любові до обраної професії, плідної праці на благо розвитку Прикарпатського університету та рідної України! Vivat Academia! Vivant professores!