Англомовний творчий онлайн-захід “Загадковий Шекспір”

Англомовний творчий онлайн-захід “Загадковий Шекспір”, організований групами студентів А-35з і А-21(а), та доцентами кафедри англійської філології Наталією Іванотчак і Наталією Пилячик у День народження Вільяма Шекспіра та до Дня театру, згуртував поціновувачів творчості генія драматургії та дав можливість абітурієнтам міста та області зазирнути за лаштунки занять на факультеті іноземних мов і вже зараз відчути себе активними учасниками навчального процесу. До заходу долучилися студенти факультету та велика кількість учнів ліцеїв Івано-Франківщини, а саме: Ліцей № 23 ім. Романа Гурика, Ліцей № 10, Ліцей №25, Ліцей № 1, Ліцей №7 Івано-Франківської міської ради, Снятинський ліцей ім. А. Лотоцького, Богородчанський Ліцей № 1, Природничо-математичний ліцей, Підліський ліцей, Фізико-технічний ліцей при Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу, Долинський ліцей №6 “Європейський”, Обертинський ліцей, Приватна школа-садок “Перша-Ластівка”, Новицький ліцей, Комарівський ліцей, Делятинський ліцей № 2 тощо.

 Школярі та студенти Прикарпатського національного університету імені В. Стефаника мали змогу подивитися на постать В. Шекспіра по-новому та спробувати розгадати таємниці його походження та творчості. Учасники намагалися уявити персонажів Шекспіра у сучасному світі, створити їх акаунти у соцмережах, брали активну участь в інтерактивних іграх, та навіть постановці уривків п’єс видатного драматурга.

Міні-проєкт, присвячений майстру слова та Дню театру, дав змогу випускникам та студентам обговорити важливі моменти його життя англійською мовою та насолодитися спілкуванням у незвичному форматі. Усі учасники отримали сертифікати за активну участь в он лайн заході. Абітурієнти, які брали участь у постановці п’єс великого драматурга з акцентом на осучасненні змісту творів, отримали особливі бонуси у вигляді електронних ресурсів автентичних підручників рівня В2, В2+ для вдосконалення мовних навичок для вступу до ЗВО.

Родзинкою таких творчих заходів, проведених для абітурієнтів факультету, є унікальна можливість спілкуватися учням ліцеїв із студентами та викладачами факультету у парах, групах і брати участь у загальних дискусіях виключно англійською мовою, що є необхідністю для успішної здачі ЗНО з іноземної мови та вимогою 21 століття.