Досвід обміну студентів із університетом ім. Адама Міцкевича (м. Познань)

В рамках міжнародної співпраці студенти факультету отримують унікальний досвід навчання у різних університетах Європи завдяки програмам семестрального обміну. Своїми враженнями про навчання в університеті ім. Адама Міцкевича (м. Познань, Польща) ділиться студентка 4 курсу Марія Крамар: “Це мій перший і унікальний досвід у програмі обміну студентів з нашими польськими сусідами, а саме з університетом ім. Адама Міцкевича, що у Познані. І хоча карантин вніс і сюди свої корективи, не давши можливості, на превеликий жаль, відвідувати пари офлайн і познайомитися з викладачами та студентами особисто, та все ж я почерпнула для себе достатьно багато.
Найбільшим здивуванням для мене стала відкритість польських викладачів та їхня готовність допомагати чи відповідати на наші запитання навіть після пар! Ще більшим здивуванням був той факт, що мені, як надто допитливий студентці, не просто давали цю чудову і необхідну для зросту можливість, але й заохочували та дякували за активність! Нашій сфері освіти є ще над чим працювати в цьому плані.
Однак хотіла б відзначити, що щодо застосування новітніх технологій, то наші викладачі нічим не поступаються польським колегам, адже під час занять так само використовують різні програми та сайти та ресурси, а також навчають цього нас.
Ну і просто не можу не поділитися з вами своїми враженнями від спілкування з молоддю зі всього світу в прямому сенсі цього слова, адже в обміні брали участь студенти і з Німеччини, і з Італії, і з Туреччини , і з Єгипту, і з Португалії, і з Білорусії, і з і навіть з Китаю. Під час спільних вечірок, які організовувалися спеціально для нас, ми мали змогу говорити про все на світі та ділитися своїми поглядами на ті чи інші речі. А ще це була пречудова мовна практика, бо повірте, що акценти були найрізноманітніші!
Хотіла б висловити щиру подяку нашому  університету за таку можливість, а також усім викладачам та працівникам за розуміння, підтримку та сприяння!”