Зустріч студентів 4 курсу зі стейкхолдером

У рамках семестральних зустрічей зі стейкхолдерами нещодавно відбувся онлайн захід для студентів групи А 42 з однією із роботодавців міста Христиною Михайлюк, директоркою видавництва “П’яний корабель “.
П. Христина поділилася зі студентами своїм досвідом працевлаштування та ідеєю відкриття власного видавництва, оскільки література і переклад були її улюбленими предметами під час навчання на нашому факультеті. Христина Михайлюк наголосила на важливості знань з історії мови і фонетики в практиці перекладу, та з вдячністю відкугувалася про викладачів кафедри англійської філології, які дали їй можливість отримати глибокі знання з англійської мови. У професії перекладача важливу роль відіграє участь у різноманітних творчих конкурсах та конференціях, які стейкхолдерка рекомендувала студентам факультету.
Зараз видавництво тісно співпрацює з кафедрою англійської філології, зокрема зі студентами 3 та 4 курсів під час проходження перекладацької практики, а також із факультетом міжнародних відносин ПНУ. Роботодавець зазначила, що наші студенти є конкурентноспроможними на ринку праці і мають необхідні лінгвістичні навички, щоб почати працювати перекладачем і набувати практичного досвіду з часом.
На завершення Христина Михайлюк закликала студентів ставити перед собою високі цілі, експериментувати, займатися тим, до чого лежить душа, багато читати, адже саме література формує свідому особистість та навіть дозволяє постійно подорожувати по різних країнах у кораблі під назвою “Книга”.
Щиро дякуємо п.Христині за цікаву розповідь та старшому викладачу кафедри Любові Михайлюк за організацію заходу для студентів 4 курсу. Пишаємося, що такі успішні випускники факультету, як Христина Михайлюк, очолюють еліту перекладацького простору міста та представляють Україну на міжнародному рівні.