Викладачі кафедри німецької філології беруть участь у програмі стажування від Goethe Institut Ukraine

Викладачки кафедри Олена Павлишинець і Богдана Петришак беруть участь у програмі стажування від Goethe Institut Ukraine. Програма підвищення кваліфікації вчителів та викладачів DLL – Вчитися навчати німецької – програма Goethe-Institut, спрямована на підвищення кваліфікації вчителів та викладачів німецької мови. Вона базується на сучасних досягненнях у галузі німецької мови як іноземної та інтегрує інноваційний підхід до підвищення кваліфікації – дослідження через діяльність. DLL враховує вимоги до програм з підвищення кваліфікації вчителів та відповідає міжнародним стандартам якості у зазначеній галузі.
Викладачки кафедри беруть участь в Модулі 2: Як вивчати німецьку мову? Програма стажування складається з теоретичної фази та практичної фази (дослідницький проект). Теоретична фаза, яка включала 4 розділи (Розділ 1. Які фактори визначають навчання. Розділ 2. Як навчатися іноземним мовам. Розділ 3. Як можна навчитися вивчати іноземну мову. Розділ 4. Як допомагають інші мови вивчати німецьку), завершилася 8 березня 2020 і наразі триває втілення дослідницьких проектів.
Темою свого спільного проекту наші викладачки обрали Wochenplanarbeit (заплановану роботу на тиждень).  Олена Павлишинець та Богдана Петришак втілюють цей проект спільно з Ганною Кулинич з Ізмаїльського Державного Гуманітарного Університету. Проект має на меті перевірити цю форму роботи як доцільну та ефективну для сприяння самостійному навчанню студентів.