Зустріч студентів із потенційними роботодавцями

Проведення зустрічей студентів із потенційними роботодавцями стало на факультеті іноземних мов Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника вже традиційним. Активне сприяння працевлаштуванню студентів-випускників разом із професійною орієнтацією завжди були і є важливою складовою в роботі факультету, завдяки чому багато студентів знаходять своє перше робоче місце за спеціальністю.
22 листопада 2019 року на факультеті іноземних мов була проведена зустріч роботодавців із студентами старших курсів з метою презентації підприємств та освітніх організацій – потенційних роботодавців, їхніх можливостей і фахових вимог. На зустрічі було прийнято проєкт положення про Раду стейкхолдерів, що сприятиме покращенню якості освітньої діяльності на факультеті.
Цікаві презентації специфіки своєї роботи зробили представники таких організацій: «Перші Київські курси іноземних мов», Івано-Франківська загальноосвітня школа 1-3 ступенів №18 та готельно-ресторанний комплекс «Надія». Майбутніх випускників ознайомили із діяльністю підприємств та надали інформацію про наявні вакансії й відкриті програми з працевлаштування. Студенти трьох випускових кафедр (англійської, німецької та французької філологій) мали змогу надати потенційним роботодавцям свої резюме, домовитися про можливе стажування та практику. Учасники зустрічі також отримали сувеніри, буклети та візитівки фірм.
Відрадно, що серед представників організацій, що брали участь у зустрічі, виявилися колишні випускники факультету іноземних мов, які займають ключові керівні посади на багатьох філіях представлених фірм.
Широке залучення науково-педагогічних працівників факультету іноземних мов до виконання міжнародних грантів Erasmus+ та освітніх проєктів, ініційованих Британською Радою в Україні, уможливлює факультет постійно оновлювати та розвивати матеріально-технічну базу, а також забезпечити повну відповідність навчальних дисциплін факультету світовим стандартам. Це викликає значну зацікавленість у потенційних роботодавців, бо наші випускники володіють іноземними мовами, знаннями та технологіями, що відповідають вимогам і потребам ринку праці.