Факультет іноземних мов – вибір успішних!

Інтерв’ю із студенткою першого курсу, яка набрала максимальний середній бал на ЗНО – 200 балів.

Щороку факультет іноземних мов гуртує кращих випускників країни для спільного подолання шляху до мети – омріяної професії. Саме тут, під час навчання на факультеті, розцвітають їхні таланти, формуються фахові вміння, відкриваються нові можливості для самореалізації. Факультет іноземних мов пишається своїми здібними студентами. Плідно працюємо для того, щоб студентам були створені найкращі умови для якісного навчання, реалізації здібностей та професійного становлення. Сьогодні ми поспілкувалися із першокурсницею факультету Анастасією Сливінською, випускницею Підпечерівської ЗОШ, що зуміла здобути максимальний результат на ЗНО –  вступний середній бал 200, та розпитали про перші враження та очікування від навчання на факультеті.

– Анастасіє, розкажіть, будь ласка, що саме зумовило вибір майбутньої спеціальності. Які були улюблені предмети в школі?

– Вже з початкових класів, як не дивно, улюбленим предметом стала англійська мова. Вивченням англійської я запалилась завдяки своєму вчителю, яка теж, до речі, була студенткою цього факультету. У старших класах із задоволенням вивчала історію та літературу. Мій вибір був повністю свідомим, це не було спонтанним рішенням. Вже декілька років готувалась до вступу на факультет іноземних мов, бо завжди захоплювалася людьми, які вільно володіють іноземними мовами. А зараз впевнено крокую до того, щоб поповнити їх ряди.

– Куди і на які спеціальності подавали документи при вступі та чому обрали саме Прикарпатський національний?

     – Усі сім пріоритетів використала на факультети іноземних мов у різних містах. Але першим обрала Івано-Франківськ. Вважаю, що з вибраною мною спеціальністю не обов‘язково ганятися за більшими містами. Крім того, у нас можна отримати міцні й ґрунтовні знання. Головне – бажання!

– Перші враження від факультету, які предмети тут подобаються, чи важко вчитись?

   – Тільки позитивні. Навчаюсь у хорошій атмосфері, серед цікавих та креативних людей. Такі ж враження і від викладачів. Здобувати освіту мені допомагають мудрі та вимогливі педагоги. Подобається велике навантаження на англійську мову, але і отримую задоволення від вивчення інших предметів на факультеті. Нелегко, але цікаво!

– Ким плануєте працювати у майбутньому?

  – Мрію стати перекладачем. Хочу працювати у сфері туризму. Знаю, що добрі знання завжди в ціні, бо в цьому переконалась на власному досвіді. Двічі отримувала грошові винагороди у розмірі 10 тисяч гривень за плідне навчання. Як «Учень року» Тисмениччини у 10 класі, та у 11 класі як переможниця конкурсу «Я будую країну» від соціального кооперативу «Файні Ябка».

– Які очікування від навчання на факультеті?

  – Сподіваюсь, навчання буде цікавим, змістовним і якісним. А студентське життя – яскравим та веселим. Хочу переконатись на власному досвіді, що студентські роки – то найкращі роки!