Семінар стипендіатів програми академічних обмінів імені сенатора Фулбрайта

25-27 березня 2019 р. у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника відбувся семінар стипендіатів програми академічних обмінів імені сенатора Фулбрайта, який зібрав як цьогорічних учасників Програми з усієї України, так і стипендіатів минулих років і науковців та студентів університету.
З доповідями виступили фулбрайтівці, доценти кафедри англійської філології Ольга Кульчицька та Леся Ікалюк, а також доцент Наталія Гошилик.
Доцент кафедри англійської філології Ольга Кульчицька у доповіді “The potential of Discourse as a Teaching/Learning Tool” зупинилася на головних можливостях використання дискурсивного підходу на заняттях з практики англійської мови на факультеті іноземних мов, описала способи залучення технічних засобів для посилення комунікативної та міжкультурної компетентностей студентів.
Доцент Леся Ікалюк  виступила з доповіддю “Challenges Faced by Private Language Schools in Ukraine”, у якій розповіла про основні виклики, які стоять перед тими, хто хоче вчити іноземну мову поза межами шкільної чи університетської програми та отримати сертифікат про знання мови міжнародного зразка, а також наголосила, що вивчення мови передбачає постійну роботу та самовдосконалення.
Доцент Наталія Гошилик у доповіді “Promoting Academic Integrity in Ukraine: Challenges and Solutions in Humanities and Social Sciences” схарактеризувала основні аспекти впровадження практики академічної доброчесності в Україні та Прикарпатському університеті в межах проектів співпраці академічних інституцій та громадських організацій, а також наголосила на викликах, які стоять перед українськими науковцями, зокрема в гуманітарних та соціальних науках.
У роботі семінару активну участь взяли викладачі та студенти кафедри.