День китайської мови і культури

Як відомо, на факультеті іноземних мов навчають чотирьох мов. Студенти англійського відділення мають змогу опановувати, окрім англійської, ще три: французьку, німецьку й китайську.
5-го грудня 2018 року студенти англійського відділення мали змогу продемонструвати свої знання другої іноземної мови та розповісти про країну, мову якої вивчають.
Захід під назвою “День китайської мови і культури у ПНУ”, ініційований Ілійчук Іриною Володимирівною, старшим викладачем кафедри загального та германського мовознавства, мав на меті познайомити присутніх з Китайською Народною Республікою, її культурою та традиціями.
Викладачі-практиканти з Китаю Сунь Хайлін та Лі Веньцзюнь продемонстрували майстер-клас з китайського бойового мистецтва, а Ілійчук І.В. зіграла на китайському етнічному музичному інструменті. Студенти факультету заспівали китайською мовою “Червону Руту” й навчили присутніх кільком корисним фразам.
Учасникам заходу було запропоновано взяти участь у майстер-класах з китайської каліграфії, а також китайської вирізки та плетенки. Окремо варто відзначити, що на заході була присутня журналіст з м. Ухану Фан Тінтін, котра приїхала до нашого університету, щоб взяти інтерв’ю в організатора події, ст. викл. Ілійчук І.В.
Вкотре студенти ФІМ довели, що вивчати мови – це цікаво, адже “Скільки мов ти знаєш – стільки разів ти людина”.

Переглянути відео