Студенти факультету долучились до проведення Прикарпатської мовної літньої школи

Студенти факультету Анастасія Рязанова, Христина Хімчак, Руслана Халабарчук взяли участь у Прикарпатській мовній літній школі (4-18 липня 2018 року). Студенти англійського відділення факультету перекладали англійською мовою майстер-класи інтенсивного курсу  з вивчення української мови та культури для студентів Університету Карабюк (Республіка Туреччина).

Нагадаємо, що «Прикарпатська мовна школи» діє в нашому університеті вже другий рік поспіль. У 2017 році Прикарпатський та Карабюкський університети підписали Угоду про співпрацю та розпочали спільні наукові й освітні проекти. Результатом двостороннього партнерства, зокрема, стало відкриття літньої школи для турецьких студентів, які бажають вивчити українську мову та цікавляться українською культурою.

З 4 по 18 липня викладачі та студенти нашого університету проводили для слухачів літньої школи тематичні інтегровані відкриті лекції з практичними заняттями з курсів «Українська мова» та «Українознавство». Турецькі студенти, окрім безпосереднього вивчення мови, ознайомилися з українськими традиціями, побутом, мистецтвом, національними стравами, а також побували в українських Карпатах. Завдяки нашим професійним педагогам та інтерактивним методикам навчання впродовж навчання в літній школі студенти з Туреччини досягли перших успіхів у спілкуванні українською, створили власні витинанки, традиційні ниткові обереги та вироби з кераміки, а також познайомилися з давніми традиціями святкування на Прикарпатті Івана Купала. Завершилося навчання іспитом: турецькі студенти цитували слова Гімну України, читали вірші Тараса Шевченка, висловлювали вдячність українським  вчителям.

Під час урочистого вручення сертифікатів студентам спеціальностей «Міжнародні відносини» та «Туризм» Університету міста Карабюк ректор Ігор Цепенда привітав їх з успішною участю в освітньому проекті та запросив долучитися до інших міжнародних проектів, які реалізує Прикарпатський університет.

Студенти факультету Анастасія Рязанова, Христина Хімчак, Руслана Халабарчук отримали подяки від ректора за активну участь у навчанні турецьких студентів.