Профорієнтаційна зустріч із студентами Івано-Франківського коледжу ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника».

 

  У рамках профорієнтаційних заходів, спрямованих на залучення потенційних абітурієнтів до навчання на факультеті іноземних мов, 27 березня 2018 року відбулася зустріч із студентами Івано-Франківського коледжу ДВНЗ «Прикарпатський національний  університет імені Василя Стефаника». За сприяння директора коледжу канд. філософ. наук, професора Юрія Москаленка, інформативну бесіду проводили заступники декана ФІМ канд. філол. наук, доцент кафедри англійської філології Наталія Пилячик, та канд. філол. наук Наталія Іванотчак, із залученням представників студентського активу факультету.

 Майбутні випускники коледжу отримали вичерпну інформацію про можливість вступу на другий курс факультету іноземних мов за спеціальностями «035 Філологія, 035.043 Германські мови та літератури (переклад включно)», «035 Філологія, 035.055 Романські мови і літератури (переклад включно)», «014 Середня освіта», та ознайомилися із кваліфікаціями випускників ФІМ.

  Особливу увагу було приділено новій спеціальності «Середня освіта», навчання за якою здійснюється згідно програми бакалаврату з підготовки вчителя англійської мови в рамках спільного проекту Міністерства освіти і науки України та Британської Ради в Україні, а також спеціалізації «переклад» із вивченням інноваційних програм автоматизованого перекладу.

  З особливим інтересом студенти коледжу сприйняли презентацію про китайську культуру та писемність, представлену талановитими студентами-китаїстами 3 курсу ФІМ Анною Вацик, Ольгою Ілюшик та Євгенією Стрихар. Студенти ФІМ розповіли про історію створення ієрогліфів, та навчили присутніх базових елементів комунікації китайською мовою.

  Профорієнтаційний захід відкрив студентам перспективи  навчання на факультеті та подальші можливості успішного працевлаштування.