Викладачі кафедри англійської філології взяли участь у Міжнародному симпозіумі Inspiring Professional Excellence in Teaching Language

Викладачі кафедри англійської філології доценти Ігор Романишин, Ольга Білик, Володимир Гошилик, Наталія Пилячик та Ольга Троценко взяли участь у ІV Міжнародному симпозіумі Inspiring Professional Excellence in Teaching Languages, який відбувся 16-17 березня 2018 року у м.Бельци (Республіка Молдова).
Мета симпозіуму – знайти шляхи вирішення численних нагальних проблем у царині застосування іноваційних практик у викладанні іноземної мови та налагодження професійних зв’язків між університетами Молдови,України та Румунії за підтримки посольства США.
Проведені на базі Державного університету імені Алеку Руссо заходи сприяли активному обговоренню різноманітних підходів до викладання англійської мови в 21 столітті.
Доцент Ігор Романишин виступив на пленарному засіданні з доповіддю на тему “Pre-Service English Teacher Training Reform Project in Ukraine” про результати пілотування експериментальної програми з методики навчання англійської мови.
Доцент Володимир Гошилик презентував напрацьований досвід використання фільмів на заняттях англійської мови в академічному середовищі (доповідь на тему “Films in a Class”).
Доценти Ольга Білик та Ольга Троценко провели демонстраційне заняття на тему “Teaching Listening: Purposes for Listening”. Доцент Наталія Пилячик провела воркшоп “Vocabulary Guessing and Storage Strategies”. Усі виступи викликали жваві обговорення та схвальні відгуки учасників симпозіуму.
Значним досягненням проведеного заходу вважаємо налагодження професійних зв’язків з подальшою перспективою проведення спільних міжнародних проектів із залученням ширшого кола викладачів факультету іноземних мов Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.